torstai 7. toukokuuta 2009

Hauska hakutreeni

Tänään oli ei-niin-hauska hakutreeni. Miten osasimmekin valita päiväksi hävittäjien tankkausharjoituspäivän ja paikaksi lentokentän lähellä olevan metsän. Koirat reagoivat autoissa meluun voimallisesti, ja taisi meidänkin pentu kuunnella kauheaa meteliä levottomana. Lisäksi päivä oli taas sellainen, että hädin tuskin ehdin hakea koiran kotoa ja vaihtaa vaatteet töiden jälkeen. Saavuimme myöhässä ja treenasimme ryhmän viimeisenä. Hätäpäissäni olin vielä lähteissäni ottanut mukaan ensimmäistä kertaa ketjukaulaimen normaalin sijaan, ja pk-liivitkin olivat hukassa. Kotimaiset tuontinakitkin (sisäpiirivitsi) jäivät kaappiin tai itse asiassa kauppaan, kun tämä viikko on ollut taas hieman kiireinen.

Hirveää selittelyn makua siis heti alkuun. Ensimmäinen maalimies oli rauhallinen, pitkä pako, johon Rommi lähti kuin tykin suusta. Siinä se ei vielä karannut, mutta kahdella seuraavalla pistolla kävi niin. Se sai kiemurreltua itsensä irti kaulaimesta peruuttamalla ja sitten mentiin. Kolmen piston sijaan piti ottaa viisi ennen kuin sai edes yhden lähdön ilman karkaamista. Piippaamistakin piti rauhoitella. Koiralla kyllä näytti olevan hauskaa, ohjaajalla ei niinkään. Onneksi treenivihkoon oli kirjoitettu rohkaisevat kommentit: "Koira innokas ja reipas". Potentiaalinen hallintapainajainen on silti iloisuudessaan niin ihana.

Rommille oli hauskaa vielä myös se, että se pääsi treenin jälkeen temmeltämään kaverin nahkacollien pennun kanssa. 1,5 kuukautta nuorempi pentu arasteli aluksi aika rajusti leikkivää Rommia hieman, mutta reipastui kyllä kunnon peuhaamiseen. Parivaljakko "kaateli" toisiaan kumoon tai siis oikeasti kaatuilivat ihan muuten vaan vuorotellen. Molemmat nauttivat matkalla myös ravitsevaa hevosen lantaa, nam, nam.

Illalla kotona koira koira kerjäsi itselleen retiisiä, joten se sai haluamansa. Hetken outoa palasta pyöriteltyään se söi sen sitten. Ahne mikä ahne. Lenkilläkin oli juuri löytänyt kuivuneiden lehtien alta kasan silakkaa. Ei irrottanut käskystä, joten piti kaivaa suusta iso kasa kalaa pois. Piti mennä suihkuun, kun tultiin kotiin, koska kalan haju ei muuten lähtenyt nenästä. Olihan päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti