lauantai 26. syyskuuta 2009

Hirvikärpäsiä

Lähdimme tutkailemaan koiran vointia metsälenkille. Emme ole aikoihin päässeet kunnon lenkille, kun koiran on käsketty olemaan levossa, ja siitä ei olisi lenkille ollutkaan. Eilen se oli kuitenkin aika pirteän oloinen, joten lähdimme metsään lähes kesäisessä säässä. Katsoin tarkkaan poitsun liikkumista, mutta siinä ei näkynyt mitään erikoista. Se liikkui reippaasti ja pomppi pitkin mättäitä. Löysimme kauniin lammen, jossa piti käydä pulahtamassa. Vastapainoksi piti käydä hajustumassa metsän eläinten jätöksissä ja kieriä niissä selällään. Poitsu totteli metsässä luoksetuloja hienosti, ja löysi minut heti, kun koitin mennä siltä piiloon.

Jouduimme ylittämään 3,8 km reitillämme hakkuuaukeitakin, ja muutenkin reitti oli aika raskas. Loppumatkan kuljimme metsäautotietä hihnassa loppuverrytellen. Vähän ennen autoa se laittoi liinat kiinni, joten ilmeisesti lenkki oli raskas koirallekin. Muuten se kyllä piristi kumpaakin.

Kotona odotti pesu ja kuivaus. Koiraa pestessä tuli tunne, että sen selän lihaksisto oli aika jumissa. Kuivauksen jälkeen turkki piti kammata hirvikärpästen varalta. Itse poimin kävelyllä noita inhottavia olioita hiuksistani kymmeniä, joten oli syytä tarkastaa koirankin turkki. Niitä löytyi vain kaksi, mutta illalla pitää tehdä vielä toinen tarkastuskierros.

PS: Illan hirvikärpästarkastuksessa löytyi yli kymmenen yksilöä. Yäk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti