torstai 29. lokakuuta 2009

Samalla otsikolla jatketaan

Eli taas eläinlääkärissä. Poitsu on ollut taas huonompi, joten vaimme varmuudeksi torstaiaamuna pissanäytteen, jonka pikatesti oli kaikilta osin ok (myös ph). Siinä näkyi kuitenkin runsaan siittiömäärän lisäksi eturauhasvaivaan liittyvää kertymää, joten koira kiikutettiin palpoitavaksi ja ultrattavaksi. Arvion mukaan eturauhanen olisi hieman suurentunut, mutta aiemmin näkynyttä kystaa tai muuta tosi hälyttävää ei ollut. Rommi aristi mahan alta painelua eturauhasen kohdalta, mutta ei peräaukon puolelta koitettuna. Selkää aristeltiin hieman myös. Eläinlääkärin kanssa ihmeteltiin myös yhdessä vasemmalla yhden nännin ympärillä olevaan sinertävää läikkää, joka on ollut siinä jo pari viikkoa. Mustelmasta ei ole kyse, koska se olisi jo hävinnyt. "Utare" tuntui kuulemma käsiin poikakoiralle oudolta. Hoidoksi annettiin eturauhasta rauhoittava 7 päivän hormonikuuri, jonka pitäisi kuitenkin vaikuttaa pitkään.

Kun oireilu ja muu ovat olleet mystisiä, otettiin viikon alussa käyttöön myös urinary-ruoka. Edelliskerralla otettu pissanäytteen ph (8) hieman pelästytti, mutta pelko oli ehkä aiheeton, kun kyseessä oli poikkeuksellinen päiväpissanäyte ja kaikki muut aiemmat pissanäytteet olivat ph:ltaan 6 eli loistavia. Huhtikuun struviittikiteiden jälkeen näytteitä on kuitenkin tullut otettua useita. Pissa tulee nyt ainakin liukkaasti, ja parit pissat on tulleet sisällekin. ;-0

Poitsu on ehkä tällä viikolla ollut hieman eloisampi ja liikkuvampi, vaikka kyllä sitä sai tänäänkin houkutella namilla, kun meinasi pysähdellä. On tämä ihme mysteeri. Aika näyttää, mistä on kyse tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti