lauantai 28. marraskuuta 2009

Hakutesti

Yli kahden kuukauden tauon jälkeen kokeiltiin hakua. Tarkoitus oli muistuttaa koiraa, mistä lajissa on kyse siltä varalta, että vielä joskus pääsemme treenaamaan. Santamäkeen oli neljän lämpötilan turvin (lumesta ei tietoakaan) tallattu neljä kaistaa.

Ensimmäinen pisto tehtiin oikealle taakse. Jos ei huomioida lähestymisessä tapahtunutta hillitöntä vetämistä, niin lähetys oli ok koputuksen jälkeen, irtoaminen moitteetonta, joten koira muisti kyllä mistä on kyse. Maalimies saatteli Rommin keskilinjalle, ja kertoi, että yksi lihapulla oli riittänyt pitämään koiran liki. Seuraava pisto oli 30metriä vasemmalle, outo maalimies. Näin, kun Rommi jahkaili, istuuko vai meneekö maate. Menin paikalle ja noudin koiran pois. Sivulletulon jälkeen koira lähti kuitenkin hillittömästi etenemään kaistaa syvemmälle, mutta pysähtyi kuin seinään kaistan lopussa. Kolmas pisto oli samanlainen kuin ensimmäinen, paitsi, että se oli valmis. Koira eteni kierroksilla ja lujaa, joten siellä ei ollut jälkeäkään selkäsärystä.

Kyllä koira näköjään muistaa, mistä on kyse. Palataan asiaan myöhemmin, treenit jäävät taas tauolle.

Illalla meillä oli vieraita. Koira käyttäytyi tosi hienosti myös lasten kanssa. Se väisti myös perheen pienimmäistä, hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti