sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Seuraamista tottiksessa

Sunnuntaitottiksessa seurailtiin. Alkulämmittelyksi teimme taas paikallamakuuta takapalkalla. Rommi oli keskellä hallia, ja molemmilla puolilla puuhasi muita koiria. Kyllä poitsu tämän osaa. Sillä ei juurikaan ole taipumusta pompahtaa pystyyn paikkamakuusta. Pää kyllä pyörii vielä häiriön myötä, mutta maassa pysytään hienosti. Toisaalta maasta pompataan reippaasti istumaan tai vapaaksi käskyn käydessä. Lonkallekaan ei juuri mennä, joten teknisesti suoritus on ok.

Parissa yksilöharjoituksessa harjoittelimme seuraamista tai lähinnä lähtöä seuraamiseen. Käsky, tauko, lähtö liikkeelle tavoitteena se, että koiran kontakti säilyy. Rommi ei välttämättä osaa liikettä vielä, kun sitä on menty niin vähän, mutta tästä se lähtee. Jo muutamissa askelissa näkyi, että taipumuksena oli edistäminen ja löysyys. Täytyy siis olla tarkkana palkkaamisessa. Kokeilimme seuraamista myös henkilöryhmässä ensimmäistä kertaa, ja yllätyksekseni se meni kohtuullisesti. Ihan jokaista henkilöä ei tarvinnut haistaa eikä morjestaa, vaikka se on normaalisti meidän rutiini.

Siirtymisissä nostettiin kerran naapuriauton koiralle meteli, kun se oli tulossa autolle ja me vastaavasti lähdössä autolta. Takakoslassa odoteltiin, kunnes oli taas hiljaista ja koira rauhallinen. Sitten päästiin ulos ja treeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti