keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Hyvät ja huonot uutiset

Tätä päivää oli taas jännitetty, kun vuorossa oli munuaisten ja virtsateiden varjoainekuvaus. Koira vietiin eläinlääkäriin aamulla, ja se haettiin sieltä iltapäivällä. Kun menin noutamaan koiraa, se tuli hoitajan kanssa vastaan jalat hoippuen, venytteli ja teki varmaan elämänsä pisimmän pissan. Sen jälkeen käveltiin vielä kymmenisen metriä ja sitten tuli taas tuttu stoppi.

Kun aloitimme tulosten läpikäynnin lääkärin kanssa, hän kysyi, haluanko hyvät vai huonot uutiset ensin. En todellakaan tiennyt, mitä odottaa, joten minusta ei ollut vastaamaan tähän. Kävimme läpi eri suunnista otetut röntgenkuvat. Pitkä selostus voitaneen summeerata niin, että munuaisten ja virtsanjohtimien toiminta todettiin normaaliksi (hyvät uutiset), mutta että oikeaa virtsanjohdinta ympäröi tummahko rakenne ja että rakon ja selkärangan välissä erottuu pehmytkudosmassa, joka jää tunnistamattomaksi (huonot uutiset).

Tämä ei siis jää tähän. Jatko suunnitellaan vielä useamman eläinlääkärin yhteistyönä, mutta siitä kuulemme juhannuksen jälkeen. Toivottavasti koiran vointi on edes sen verran hyvä, että kesän juhla ei mene pelkästään sairastellessa.

1 kommentti:

  1. Kylläpäs se nyt etsityttää. Toivottavasti vika saadaan paikannettua ja tietysti myös hoidettua koira kuntoon. Hyvät juhannukset! Toivottavasti nähdän Suvirannassa! Leireilemään me ei tulla, mutta Asta nähdään sunnuntaina luonnetestissä.

    VastaaPoista