sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Edistymistä agiliidossa

Lämmittelyn jälkeen menimme tulille. Ensimmäisenä vuorossa puomi. Otettiin heti alkuun esteet loppuun molemmille puolille kontaktiin, kun Rommi oli niin väkkärä, että se ehti hypähtää itsensä pois puomilta ja silti syödä palkkanamit. Nyt homma sujui ihan kohtuullisesti, mutta silti täytyy vähän miettiä, miten voisi pohjustaa kontakteja paremmin.

Toiseksi mentiin renkaalle. Se sujui jo paremmin, koska Rommi pyrki renkaaseen heti alusta lähtien. Alussa ohjasin sitä toiselta puolelta estettä ohjaten kädellä keskelle rengasta, mutta sain pari hyvää toteutusta esteen sivustakin. Samalla radalla Roo sai palkinnoksi putken, jota se tuntuu rakastavan. Se teki vielä yhden estesarjankin: hyppy - putki - hyppy, vaikka ohjasin sitä ihan pieleen.

Kolmanneksi päästiin kepeille. Sekin oli makustunut parin viikon aikana. Suoritus oli muhinut sekä mun että koiran korvien välissä, ja molemmilla homma oli parantunut. Lopuksi pääsimme vielä kokeilemaan puomia hieman rauhallisemmassa vireessä kuin aiemmin harjoitellessa. Sitten oli mahdollista hidastaa Rommia remmillä kontaktille, yrittää pysäyttää se, ja vapauttaa vasta sitten palkalle.

Koira oli edistynyt hommassa pienen tauon aikana hyvin, emäntä vähän vähemmän. Tämäkään treeni ei mennyt siltä osin puhtaasti, että koira karkasi pari kertaa morjenstamaan treenikavereita. Utelias uuno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti