tiistai 14. syyskuuta 2010

Haukkulaskureita ja frisbee-kivaa

Tuttuun maastoon oli tallattu viisi kaistaa, joista käytimme lopusta laskien kolme. Hieman varovaisen äänenavauksen jälkeen tehtiin viuhkaa ja nostatettiin Rommin intoa keskilinjalla alueen loppuun saakka, josta lähdimme pistottamaan takaisin päin. Treenissä oli tänään haukkulaskureita, joten kaikkien pistojen haukkujen määrä inventointiin.

Ensimmäinen oli vasemmalla noin 35 metrissä. Rommi kaarsi paikalle hieman oikealta, mutta löysi maalimiehen pian. Se alkoi paukuttaa hyvän kuuloista haukkua ja laskuriin kertyi 32 hau-ääntä. Kävin hakemassa koiran pois maalimieheltä. Olisi pitänyt ottaa nameja maalimieheltä, eikä omasta taskusta, kun koira tuli luokseni heti, kun olin pysähtynyt lähettyville.

Toinen maalimies oli oikealla harjanteen päällä kallionkolo-piilossa, jonka ovi pidettiin auki. Rommi lähti ensin ylämäkeen hyvin ja suoraan, mutta ei juossut perille saakka. Se juoksenteli hetken harjanteen päällä oikealle ja vasemmalle, joten kutsuin sen pois. Palatessaan se taisi saada hajua kolmannesta maalimiehestä, joten se ylitti itsekseen keskilinjan ja lähti kohti kolmosta. Sain kuitenkin pysäytettyä koiran ja palautettua sen luokseni. Sitten uutta lähetystä ylämäkeen. Maalimieskin löytyi, haukuttiin 12 haukkua hetkittäin pätkien. Paluu keskilinjalle tehtiin luoksetulona, malttoi tulla ja seurailla kolmannelle pistolle.

Kolmas maalimies oli vasemmalla 50:ssä. Lähetys oli kuulemma ok, ja Rommi haukkui 23 haukkua. Palkinnoksi tuli frisbee, joka tuotiin aika pian mammalle. Leikimme siellä metsässä hieman.

Olimme treenailleet frisbee-kivaa viikonlopun reissulla, ja Rommi tuntui nauttivan puuhasta valtavasti. Laajalla nurmikentällä ja isolla pellolla olimme päässeet irrottelemaan oikein kunnolla. Frisbee kiinnosti sitä kovasti, ja pääsipä poika tennikseen pallopojaksikin. Rommi bongasi pellolta kumipalan, josta tuli meidän Esine viikonlopuksi. Sitä käytiin nostamassa pellolta monta kertaa. Oli hienoa vapaata revittelyä koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti