maanantai 18. lokakuuta 2010

Reipasta hakua

Koolle oli keräytynyt runsas joukkio, kun Nokian majalla pidettiin taas hakuharjoitus. Rommille tehtiin ensimmäistä kerta umpipiiloja. Alkupalaksi tehtiin ensin viuhkana nostatusta sadan metrin matkalla neljällä henkilöllä. Kaksi henkilöä jäi viiteenkymppiin ja kaksi eteni aina sataan metriin saakka, joista molemmat menivät umpipiiloihin. Sitten aloitettiin pistotus, ja tehtiin ensin pisto oikealle teltalle. Koira ei olisi millään malttanut pysyä piilon ulkopuolella, vaan olisi halunnut maalimiehen (nimenomaan miehen) kanssa samaan telttaan. Se aloitti kuitenkin sitten mehevän haukun ilman apuja. Reipas koira.

Toinen pisto vasemmalle oli vaikea, kun sielläkin oli vastassa umpipiilo. Koira etsi jonkin aikaa ja bongasikin nelos-maalimiehen etuajassa. Mietin paluumatkalla treeneistä, miksi koira nosti tämän, vaikka tuulikaan ei siinä auttanut. Tuli mieleen pari juttua: ko. maalimiehen kanssa huudeltiin vielä hyvin myöhäisessä vaiheessa ja sovittiin hänen sijoittumisestaan. Toisaalta ko. maalimiehellä oli juoksuisia narttuja kotona, joten hajuavut uroskoiralle olivat ilmeisesti vastustamattomat. ;-) Joka tapauksessa koira ei toteuttanut suoraa pistoa, vaan teki taas töitä, kunnes löysi. Mun täytyy alkaa puuttua tähän, mutta en ennen talvitaukoa.

Laitoin uudelleen umpipiilolle avustamalla koiraa kulkemalla pitkälle kohti piiloa. Sitten tuli löytö, tosin hetken päästä. Se oli kiertänyt piiloa viisi kertaa, mutta ei ollut jättänyt sitä. Koira oli sielläkin pyrkinyt piiloon. Ei ollut kuulemma haukkua yhtään huimannut pyrkiä pieneen tilaan täysin vieraan maalimiehen (tällä kertaa naisen) kanssa. Koiralle vieras maalimies avusti koiraa ilmaisun aloittamisessa, ja sitten alkoi hieno haukku. Viimeisenä nostettiinkin maalimies oikealta. Siellä ilmaisu alkoi heti ja oli hyvä. Siellä oli tuttu mies, jota ei oltu tavattu hetkeen.

Treeni oli siis koiralle vaikea, mutta se selvisi siitä hienosti. Oli jonkinlainen riski ottaa oudolla porukalla piiloja ennen talvitaukoa, mutta hienosti se meni. Alun nostatus taisi mennä siinä mielessä kohdalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti