torstai 25. marraskuuta 2010

Vaikeaa agilityä tahkotaan

Agilityradalle oli viritetty mm. kimurantteja käännöksiä ja puomi. Ensin oli neljä estettä, joissa harjoiteltiin työntöä ja vetoa. Ensimmäisellä yrittämällä ne menivät ihan ok. Niiden jälkeen oli yksi putki, johon vielä jatkettiin ennen palkkausta.

Sitten oli kaarteessa pari hyppyä ja puomi. Siitä se tahkoaminen sitten alkoi, kun puomi on tosi epävarma ja sitä mentiin ensin vauhdilla ja laskukontaktista hypättiin kaukaa ohi. Sitten mentiin namiavusteisesti ja sitten remmin kanssa ja vieläkään en tiedä, miten sitä pitäisi opettaa. Tuota juttua pitää ottaa ihan omanaan, ei osana rataa.

Tahkosimme vielä hyppysarjaakin ja sekään ei sujunut, kun en taas jostain syystä saanut koira vaihteeksi putkeen. Olisi pitänyt osata suunnata putken ohi pidempään, vaikka oikea suunta oli ihan päinvastaiseen ilmansuuntaan. Onneksi lopun kepit menivät hyvin.

Toisella kertaa alku meni oikein vasta toisella kertaa. En ottanut puomia ollenkaan, vaan oikaisin putken kautta kepeille. Pari ensimmäistä keppikertaa meni pieleen, mutta kolmas onnistui. Koira sai palkaksi pallon siitä hyvästä ja kävi tekemässä kunniakierroksen (hyppy, putki, hyppy) sen kanssa. Sitten vielä loppuun kerta käännösharjoittelua, jotta itselle jää hyvä mieli. On tämä aikamoista tahkoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti