torstai 24. helmikuuta 2011

Agilitykokeilu

Vauhdin purkamiseen tarkoitettu juoksurata oli taas varaohjaajan heiniä. Radassa oli hyppy, 180 asteen käännös putkella, monta peräkkäistä hyppyä suoralla, 180 käännös ja pussi, putki (jonka suu oli poikittain tulosuunnasta katsoen), 180 asteen käännös toisella putkella ja hyppy. Alku oli haastava, koska nopean Rommin kanssa tuli kiire pitkälle hyppysuoralle heti alun jälkeen. Koira ei aina mennyt putkeen, vaan yritti oikaista sinne, minne ohjaajan oli jo pakko lähteä. Hyppysuoralla liitokoiralla ei ollut taas mitään ongelmia, mutta käännös pussille oli tietty uusi juttu. Loppu sujui jo taas paremmin.

Sitten aloitettiin kontaktiharjoittelu, josta oltiin pidetty kentällä taukoa, kun alle tarvittiin ensin kotiharjoittelua. Tähtäyksenä on tyyli, jossa koira pysähtyy kontaktin loppuun, ja tarjoaa nenällään kosketusta maahan. Minäkin menin tässä kohtaa monen viikon tauon jälkeen radalle. Alkuun koira ei meinannut ymmärtää, että halusin nostaa sen peräpään A-esteelle. Kun vihdoin sain koiran siihen asentoon ja toistettua tuttua käskyä pari kertaa palkan kera, koira ei vastustellut enää asettelua. En uskonut, että koira hallista tarjoaisi itse takajalkojen nostoa esteelle, joten en yrittänytkän sitä ensimmäisellä kertaa. Liikkeen siirto kotoa halliin sujui kuitenkin ihan hyvin, ja sain kokeiltua liikettä paikaltaan siten, että itse olin koiran molemmilla puolilla. Kontaktissa ei ole vielä kokeiltu minun tai koiran liikettä, mutta siihen pitäisi mennä seuraavaksi ainakin kotiharjoittelussa.

Lopussa koira sai vielä ratajuoksua, jossa oli mukana ainakin kepit "väärältä puolelta". Tätä liikettä pitäisi ottaa paljon enemmän, kun meno "oikealta puolelta" jo sujuu, mutta koira hämääntyy, kun ohjaaja on toisella puolella. Sitäkin voisi tehdä ihan yksittäisliikkeenä. Tällä kertaa koiralla päästiin melkein suoraan liikkestä esteelle, joten sekään ei näytä ihan ylivoimaiselta tehtävältä. Hyvää edistymistä on varaohjaaja meille leiponut. Toivottavasti en vaan pilaa hyvää edistymistä, kun itse palaan radalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti