sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Agilityä hiekkakuopalla punaisten kanssa

Lämpöisenä viikonloppuna oli kokoontunut iso joukko australianpaimenkoiria agilitykentälle hiekkakuopalle Janakkalaan. Treenasimme neljässä ryhmässä siten, että kukin ryhmä pääsi kaksi kertää päivän aikana kentälle.

Lauantaina meillä oli ensin vuorossa hyppytekniikkaharjoitus. Aloitimme hyppysuoralla, jossa välit olivat tasaiset. Rommille tämä tuotti hieman vaikeuksia, koska sen hyppytekniikka on vajavainen, ja se kompensoi tekniikka mielettömällä vauhdilla ja voimalla. Toisessa harjoituksessa hyppyjen väli kasvoi loppua kohti. Toisena treeninä lauantaille oli rata, jossa oli mm. sivuttaisia hyppyjä, joista tuli sopivasti työntöjä ja vetoja eli ohjausharjoituksia kerrakseen.

Sunnuntaina harjoitusten malli oli taas toisinpäin eli ensin mentiin rataa ja sitten tekniikkaharjoitusta. Radalla oli monta kinkkistä kohtaa, ja me ei päästy alkua pidemmälle, kun aidan takaa meni nuori uros, jota piti käydä morjenstamassa äristen. Siihen kohtaa saimmekin heti tauon, kun koira kävi vähän miettimässä tekosiaan häkissä. Sitten palasimme areenalle, ja teimme mm. ohjauksia hypyillä, mielenkiintoista putki-putki yhdistelmää, jossa piti ohjata puomin takaa sekä loppusuoran eteenmenon. Tekniikkaharjoituksessa meillä oli työntö-vetoharjoituksia hieman uusilla tekniikoilla. Tuntuivat toimivan, kun ne vaan saatiin ohjaajan päänuppiin.

Molemmat päivät olivat tosi aurinkoisia ja kuumia. Hakeuduin aina varjoon, kun mahdollista, mutta kaikki eivät malttaneet tehdä näin. Näin ollen varsinkin sunnuntaina mukana oli paljon punaisia naamoja ja olkapäitä. Ihmeen hyvin jaksoivat ohjaajat ohjata porukkaa kovassa helteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti