tiistai 5. heinäkuuta 2011

Hieman hallitumpaa menoa

Hakutreeni pidettiin samassa paikassa kuin edellinenkin. Koira veti hakumetsään tutulla tavalla, ja se pisti vieraiden maalimiesten silmään. Ilmassa oli pientä naljailua siitä, että koira taitaa inhota harjoitusta, kun se ei millään meinaa tulla paikalle. Setti oli perusmallia ilman tyhjää viidellä pistolla. Mukana oli kaksi vierasta maalimiestä, jotka sujuivat hyvin.

Ensimmäinen pisto oikeaan etukulmaan sujui hyvin. Koira löysi, menin paikalle ja palkkasin itse koiran. Seurasimme kolmoselle etenevää maalimiestä hetken ja palasimme sitten keskilinjalle ja alkuun. Toinen maalimies löytyi kuusikosta, ja otin sieltä luoksetulon. Kolmas maalimies oli sama kuin ensimmäinen paitsi että mm oli piiloutunut umpipiiloon. Koiraa piti palauttaa ruotuun, kun se meinasi tulla piiloon. Haukku katkeili tässä enemmän kuin ensimmäisellä pistolla, mutta pääsin kuitenkin viereen ja palkkaamaan. Nelospiilolta maalimies toi pois, ja vitospiilolla mm palkkasi itsenäisesti umpipiilosta, kun lähestyin. Sielläkin koiraa oli pitänyt vähän toppuutella. Koiran oli pitänyt myöskin vetää henkeä ennen kuin ilmaisu alkoi. Keli oli taas normaali eli lämpöinen ja täynnä ötököitä.

Saatiinpa ainakin purettua neljän maalimiehen taika. Siinä luvussa tulee tehtyä aivan liikaa treenejä, kun pitäisi vaihdella enemmän esim. kahden ja kuuden välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti