keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Hakutreeniä ilman kiteitä

Pari viikkoa sitten löydetyt pissakiteet ovat historiaa. Tänään otettu kontrollinäyte oli puhdas sekä kiteistä että verestä. Melkein kokonainen salmiakkiaski on ehditty syödä, vaikka ihan kaikki namit eivät tainneet mennä koiran suuhun. Samalla on loppunut pissailu sisälle, ja sisäsiisteys on palannut hyviin uomiin, vaikka ruokaan on nyt lisätty selvästi enemmän vettä kuin aiemmin.

Tänään treenattiin hakua Pirkkalassa kauniissa kevätillassa uudessa maastossa. Ensimmäinen pisto tehtiin vieraalle maalimiehelle saattona. Rommi ei epäröinyt uutta henkilöä eikä uutta paikkaa. Rommi oli reipas myös lopuilla pistoilla, jotka tehtiin ääniavuin (2 koputusta ja yksi hei-huuto). Maalimiehet toivat Rommin keskilinjalle nakista paloja taitellen, ei siis imuttamalla. Poitsu ei ollut ihan niin täpinöissään kuin imutuksessa, mutta silti pysyi hienosti maalimiehillä nakin voimalla. Lähtötilanteissa ja siirtymisissä tarvitaan lisää rauhallisuutta.

Treenin lopussa kävimme vielä samoilemassa hienoissa metsämaisemissa. Samalla reissulla poitsu pääsi maistelemaan hevosten jo kuivuneita jätöksiä. Vaikka suullinen herkkua otettiin suuhun, ne maltettiin jättää rauhaan, kun taskusta sai parempia herkkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti