torstai 8. lokakuuta 2009

Elämä voittaa

Jihuu, pikatesti eturauhas- ja munaistulehduksen pissanäytekontrollista näytti hyvältä. Ei verta, ei tulehdusta, ei lieriösoluja, eikä mitään muutakaan sairauteen viittaavaa. Ph oli hyvä (6). Koiralla oli pissassaan taas runsaasti siittiöitä, mikä kuulemma haittaa tutkimusta. Näyte menee vielä viljelyyn, joten lopullinen tulos irtoaa huomenna. Viimeksihän tauti löytyi heti pikakatselmuksessa, joten siltä osin suunta on oikea.

Kävimme myös näyttämässä vihoittelevaa selkää eläinfysioterapeutilla, mikä oli varsin miellyttävä reissu. Katselmuksen ja käsittelyn jälkeen todettiin, että rintaranka oli jumissa ja yksi lannenikama hieman vinksallaan. Kuulemma koira "aukesi" kuitenkin käsittelyssä hyvin. Ulospäin se näkyi niin, että maatessaan ensin oikealla kyljellään, se aristi useita kohtia rangassa ja yritti pompata pystyyn kesken kaiken. Toista puolta käsitellessä se oli jo tottunut käsittelyyn ja rankakaan ei aristanut, joten koira rentoutui taikasormien hyväilyssä. Jatkoon saimme hyvät jumppaohjeet, ja nyt vahvistetaan koiran lihaksistoa pikkuhiljaa, jotta päästään hyvään kuosiin.

PS. Seuraavana päivänä selvisi, että pissanäyte oli viljelynkin jälkeen puhdas. Pitkä sairasloma on ohi. Sairaslomalla selvisi sekin, että vaikka edustin pelastuskoirien alkeiskurssilla koirakkoamme suurimmaksi osaksi yksin ilman koiraa, pääsemme jatkamaan harjoittelua nyt yhdessä jatkokurssilla.

1 kommentti:

  1. Hienoa kuulla hyviä uutisia! Toivotaan että vaivat alkavat tältä vuodelta olla ohitse. Paljon rapsutuksia ja haleja topilas-Rommille. Voi sitä ilon päivää, kun pääsee normi tehoilla treenailemaan ja kunnon lenkeille, voi olla poitsussa pitelemistä :o)

    VastaaPoista