lauantai 12. joulukuuta 2009

Pikkuhaukku hakumetsässä

Pirkkalan Pakkalankulmassa harjoiteltiin hakua pirteänä talvipäivänä. Iltapäivällä oli pilvistä ja noin 3 astetta pakkasta. Alueen lähestyminen oli tuttua ja tavallista. Nelivedolla yritettiin eteenpäin. Pari kertaa namia seurattiin pieni pätkä, mutta vastaavasti kerran lähdettiin karkuun ja moikkaamaan treenikavereita, jotka odottivat keskilinjan päässä. Hinkkaamisella päästiin perille.

Ensimmäinen maalimies saateltiin paikoilleen oikealle. Rommi kääntyili katsomaan monta kertaa mm:n perään ennen kuin pääsimme keskilinjalle. Muistikuva jäi siis hyvin mieleen. Lähtö oli hyvä ja mm löytyi sieltä, mihin hänet oli viety. Hain koiran pois ja muistin jopa tulla hieman edeten takaisin keskilinjalle. Toinen maalimies oli valmiina vasemmalla. Lähetin koiran liikaa oikealle, mutta Rommi teki kovasti töitä löytääkseen mm:n. Maalimiehen riittävän kovaääninen kehu opasti minut oikeaan paikkaan, kun lähdin hakemaan koiraa pois. Kolmas ja viimeinen maalimies oli myös valmiina. Koira kaarsi vasemman kautta perille. Mm saattoi pojan takaisin.

Kun hommat olivat ohi, vapautin koiran liivistä ja yritin leikittää sitä hieman. Ei sitä paljoa kiinnostanut pallo, kun koira toiveikkaana kiersi vielä ihmiseltä toiselle nakin toivossa. Kulku autolle oli taas hienoa ja rauhallista. Sivulla pysyttiin hienosti, "odota"-käsky meni perille ja etenimme yhdessä eteenpäin. Voi kun saisi sen saman mallin myös alueen lähestymiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti