sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Perustottista

Hallissa tuttuja juttuja: seuraamista, ja muutama motskarin tuonti ja luoksetulon loppuasento. Ekalla kierroksella meillä oli samalla kentällä toinen koira paikkamakuussa. Seuraamisessa tehtiin tuttuja harjoituksia, mutta meno ei ollut parasta mahdollista. Lähdössä katse harhaili sinne tänne, ja kontakti oli hakusessa. Koira kulki myös aivan liian etäällä. Sain kuitenkin palkattua koiran muutaman kerran. Vinkkinä oli, että voisi olla syytä palata imutukseen. Hyvä vinkki.

Teimme myös muutamia noudon perusharjoituksia. Koira istumaan, muutama askel eteenpäin, patukka maahan, muutama askel ja käännös koiraan päin. Sitten noutoja. Siihen nähden, millaista takkuamista liike on ollut, se meni ihan mukavasti. Toisella jaksolla kokeilimme pari luoksetulon loppuasentoakin. Kokeilimme, miten pääsisimme apukäsistä eroon ja taas tuli rivistä hyviä kommentteja. Leikkinä reviteltiin taas wubban kanssa, jota käytettiin pariin pikapalkkaukseen oman rytmin löytämiseksi.

Vinkit jatkoon: ei kumartumista koiran päälle noudon loppuasennossa, imutus nakinsuikaleilla seuraamiseen ja luoksetulon loppuasennossa pikkuhiljaa avuista eroon. Siinäpä sitä taas tekemistä.

Lisäksi koira reagoi tosi rankasti muihin koiriin lenkillä ja treenialueella. Sitten kun päästään kentällä tekemisen makuun, sitä ei häiritse, vaikka samalla kentällä touhuaa muitakin koiria. Se saattaa vilkaista niitä, mutta kontakti palaa aina. Alkuvaiheen yhteistreenissä se tekee tosi ahkerasti mun kanssa töitä. Se menee siis hyvin. Se on alkanut kuitenkin lenkeillä jahdata autoja ja ihmisiä. Huhhuijaa, työntäyteinen kevät odotettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti