sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Toipunut ja täynnä tarmoa

Tänään on menty ihan täysillä ja mennään edelleen. On jo ilta, mutta koira painaa pitkin olohuonetta karvajänis kuonossaan. Välillä mennään patjalle ja nautiskellaan jäniksen korvan lutuuttamisesta ja sitten taas otetaan otus suuhun, tehdään kunniakierros lelun kanssa ja tapetaan se vankalla ravistuksella. Sitten koitetaan tarjota sitä isännälle ja jäädään odottamaan, josko toinen osapuoli tarttuisi syöttiin. Kun ei, niin jatketaan taas omin voimin lelun raastamista.

Takana on sentään treeni ja ulkolenkki vapaana metsässä, mutta energiaa riittää. Isäntä hoiti lenkin, kun allekirjoittanut oli pelastuskoirien etsintäkurssilla koko päivän (ja olin edellisenkin päivän). Koira ei ole enää yskinyt muutamaan päivään, joten vähitellen päästään normaaliin lenkkeilyyn. Myös sää mahdollista sen nyt, kun keli on ollut vihdoin kohtuullinen. Aamulla oli alle -10 ja nytkin on enää -3 astetta pakkasta. Hurraa, olisikohan pitkään kestäneet pakkaset vihdoin ohi.

Kun tulin kurssilta kotiin, lähdin saman tien tottistreeniin. Saavuimme hallille myöhässä, mutta silti lähdin pienelle pissalenkille. Lähistöllä oli kuorma-auto, jonka perässä oli hinausauton lava. Kun kuljimme siitä ohi, koira piti itsestäänselvyytenä, että lavan ritiläpinnalle piti hypätä. Lava oli vinossa ja toisesta päästään melko korkealla. Se käytiin vielä bongaamassa palatessakin. Ihan hienoa rohkeutta ja oma-alotteisuutta. Pihalla ei ollutkaan ihan niin kivaa, kun muille koirille piti taas pöhistä.

Hallissa treenattiin lähinnä seuraamista ja leikkiä. Seuraamiset menivät mukavasti, kun vauhtia oli taas tällä kertaa tarpeeksi. Muutamia käännöksiä ja palkkauksia myös sivulla paikallaan ollen. Jännite oli ekalla kierroksella ihan jees. Poistuessamme meinasi yhdestä pikkukoirasta tulla namipala, kun nykäisin oranssia lelua Rommin kuonon editse juuri ennen kuin eteen pölähti pieni oranssi koira. Melkein Rommi erehtyi kohteesta. Toisella kierroksella teimme sekalaisen satsin seuraamista, istumista, maahanmenoa, luoksetuloa ja leikkimistä. Kahdessa luoksetulossa olin tyytyväinen Rommin lähestymiseen ja pikaiseen kontaktiin istumisen jälkeen. Jännite ehti jo hieman laskemaan, mutta rentouduttiin kimpassa siinä sitten ja syötiin nameja. Tai siis koira söi.

Kotipihalla saatiin hyvä harjoitus, kun naapuri loi lunta autojen takaa juuri kun tulimme pihaan. Juttelimme siinä niitä näitä, kun otin koiran autosta. Koira kävi varovaisesti ja ihan asiallisesti morjenstamassa naapuria. Sitten vielä lähikujalla pörräsi vilkkuva ja äänekäs lumitraktori, jonka luona mentiin muutama lähikontaktissa kulkeminen. Huh, mitä kaikkea tänään on ehditykään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti