tiistai 23. helmikuuta 2010

Pitkä, mutta monipuolinen tottistreeni

Olipa taas mukavaa tottistella sisätiloissa, kun lunta tulee taas taivaan täydeltä. Rommi oli saanut hyvän lenkin päivällä, joten se oli sopivassa vireessä. Tekemiseen on helpompi keskittyä, kun suurin energia on ensin purettu muuhun aktiiviseen tekemiseen.

Kerrankin treenissä oli hyvä suunnitelma. Teemoiksi oli valittu: Seuraaminen, Ryhmä paikalla makuu, koiran tarkastus ja Kokeeseen ilmoittautuminen. Hyvä suunnitelma ja kaikki tuo tuli tehtyä.

Olin kerrankin hyvissä ajoin paikalla, joten ehdimme ottaa settiä jo ennen kuin muut ehtivät paikalle. Seuraamispätkät menivät mukavasti, ei ollut liikaa edistämistä eikä etääntymistä. Käännöksissäkin meni ihan jees.

Alkuun teimme tuomarille ilmoittautumista ja koirien tarkastusta. Meillä taidettiin ensin haluta hypätä syliin, mutta sitten pysyteltiin nätisti sivullakin. Pari kertaa päästiin harjoittelemaan ilmoittautumista.

Sitten teimme rivissä ohitus/sivullaolo/seuraamisharjoituksia. Eli rivissä neljä koiraa ja siitä sitten mutkiteltiin ohi. Kun pysyimme paikallamme, Rommi keskittyi hienosti paikalla oloon. Se malttoi tosi pitkissä sivulletuloissa pitää hyvin kontaktia. Vaikka välilä piti vilkaista, mitä kaveri tekee, kontakti palasi hyvin. Seuraaminenkin meni hienosti. Taisin tosin käyttää reippaanlaisesti makupala-apua ohituksissa. Pysähdyimme koirien väliin ja taas jatkettiin matkaa. Sekin meni hyvin.

Sitten teimme luoksetulon kujan läpi. Oma luoksetulo meni hienosti, mutta muiden luoksetuloissa paimenkoiran ominainen reaktio liikkeeseen tuli esiin. Taisi jo väsy painaa, kun oli niin pitkään tehty. Lopussa otettiin vielä rauhoittava paikallamakuu siten, että kaikki koirat suorittivat yhtä aikaa. Pari lyhyehköä suoritusta tehtiin ja kumpikin meni mukavasti.

Olipa jotenkin kiva treeni. Pääasia, että on kivaa. Päivä olisi ollut tosi hieno, jos palatessa naapuruston koiralle ei olisi nostettu hillitöntä mekkalaa, josta ei taas meinannut loppua tulla. Juuri oltiin tehty hyvässä yhteisymmärryksessä hommia kentällä, mutta tiellä kun tulee toinen otus vastaan, se on jotenkin liikaa tuon otuksen hermoille. Voittopuolisesti kuitenkin positiivinen ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti