sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Vaihteeksi mukavaa tottiksissa

Vain puolentoista viikon treenitauon jälkeen oli tekemisessä jälleen intoa. Koira on herkästi kuulolla ja halukas yrittämään kaikkensa. Suurempi muutos oli varmaan tapahtunut ohjaajassa, jolle tauko tuli tarpeeseen. Suosittelen lomailua muillekin.

Ekassa setissä otimme seuraamista ja noudon alkeita. Sivulletulo ja seuraaminen eivät menneet nappiin, mutta mukavaa oli silti. Vinkiksi etääntymiseen tuli tahdin vaihdokset, jotta saataisiin tarkennettua tekemistä. Noutoa treenattiin jättämällä koira istumaan, motskari mun ja koiran väliin ja siitä tuonti. Koira syöksyi motskariin, toi ripeästi, mutta loppuasennot olivat sinne päin. Ensin olin irrotuksessa itse liian hidas ja toisessa olin muuten vaan kömpelö. Silti tuli muilta kommenttia, että nouto olisi hyvässä vaiheessa. Se lämmitti. Kun kunnon lelu jäi epähuomiossa kotiin, leikittiin ensin nakin palasilla. Taskusta löytyi viimein myös narulelu, jolla jatkettiin leikkiä. Siitäkin tuli ilahduttavaa kannustavaa kommenttia, että on edistytty. Annoin selvästi enemmän aikaa koiralle tällä kertaa harkita, jääkö itsekseen leikkimään, vai tuoko minulle. Se päätti joka kerta tuoda lelun mulle retuutettavaksi, mikä oli mukavaa.

Toiseen settiin tullessa koira oli selvästi ensimmäistä rauhallisempi ja keskittyneempi. Näin se vaan on, että meillä on normaalisti ensin liikaa kierroksia, joten toinen kierros on yleensä parempi tekemiseen. Toisessa setissä otimme monenlaista pientä:

- kolme motskarin pitoharjoitusta valmiiksi edessä istuen (meni hyvin)
- yksi eteenmeno kosketusalustalle siten, että koira jäi istumaan paikoilleen, kun vein alusen ja namit (nopea, olisin saanut olla itse nopeampi lopussa)
- pari luoksetuloa, joista ainakin toinen oli vino. Olivat kuitenkin vauhdikkaita ja iloisia.
- muutama sivulletulo ja seuraaminen

Muuten treeni oli haastava, koska hallissa oli ihmeen paljon kiihkeästi haukkuvia koiria. Hallin läpitulo oli treeni sinänsä, ja vaikka suurin osa ohituskerroista päättyi haukkumiseen, saatiin myös pari hienoa häkkirivin ohitusta mukaan. Me voitais ottaa tuo hallin eteisen ohitus ihan omaksi lajikseen treeniohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti