maanantai 12. huhtikuuta 2010

Ulkotottistreenit avattu!

Pitkän hallikauden jälkeen on tosiaan tullut kevät. Yli 10 asteen lämmössä auringonpaisteessa treenasimme koiraporukassa BH-kuvioita. Vuorossa olivat paikalla makuu, liikkeestä maahan ja liikkeestä istumaan. Paikkamakuussa oli rauhattomuutta ja asentoakin vaihdettiin lonkalle. Liikkeestä jäävät liikkeet otettiin alkeistyyliin, mutta Rommi selvitti ne kaikki hienosti. On sillä ilmeisesti jäänyt perushinkaamisesta käskyt mieleen. Koitin välillä asennonvaihtoja, mutta se ei tänään luonnistunut ollenkaan. Tätä täytyisi muistutella, niin käskyt selkenisivät päässä ja koira keskittyisi kuulemaansa.

Rommi oli hieman levoton yhdeksän koiran porukassa, mutta eipä me olla pitkästä aikaa treenattukaan ulkona noin suuressa laumassa. Kaverit olisivat kiinnostaneet hieman liikaa. Kun yksi isokokoinen uros alkoi haukahdella, Rommilla meinasi mennä pallo väärään kurkkuun. Teki kuitenkin oikean ratkaisun tuijotettuaan hetken aikaa, onko kaverista mitään vaaraa. Ei ollut, kun oli tolpassa kiinni ja jutteli vain sieltä hieman. Tämä kimppatreeni tekee hyvää.

Kevät on korkattu myös siinä mielessä, että viikonvaihteessa koira kävi kastamassa talviturkin kuraojassa. Se oli taas se sama seireenioja, joka on kutsunut kaikkia koiriamme. Rommin mielestä uiminen oli ilmeisesti nyt yllättävän kivaa, koska sama oja piti uida läpi pariin kertaan, vaikka sen olisi voinut kiertää kuivin jaloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti