perjantai 29. lokakuuta 2010

Hakukoira partiossa

Vaihteeksi otimme hakutreenin partioimalla. Alueelle mentiin hirveää vetoa. Siinä oli paha pistää vastaankaan, ja saada koira ruotuun, kun oli niin märkää ja kuraista.

Ensimmäinen maalimies meni noin 150 metriin oikealle ylös rinteen päälle ja kiersi sinne kaikenlisäksi takakautta. Oli outo tunne lähteä partioimaan irrallaan juoksevan koiran kanssa. Ajattelin ensin, että se ottaa hatkat ja lähtee ihmettelemään omiaan. Se oli kuitenkin työskentelytavasta yhtä hämillään kuin minä, pysyi lähettyvillä ja kävi kysymässä apua ja suuntaa välillä. Ohjasin sitä kädellä etenemään tiettyyn suuntaan, ja koira oli kivasti kuulolla.

Kun pääsimme avohakkuun lähistölle, koira aktivoitui ja katosi tiheään kuusikkoon terhakkaasti. Rämmin läpi metsikköä ja näin, kun koira oli selvästi hajulla. Se veti takaapäin jälkeä takaisin kohti aluetta ja seurasi jälkeä maalimiehelle saakka. Hetken se mietti, että mitäs tässä pitikään tehdä, ja aloitti sitten haukun.

Siinä vaiheessa oli jo pimeää, kun lähdettiin hakemaan toinen maalimies alueelta kuusen alta. Sekin sieltä nousi, ja haukku aloitettiin nopeammin. Olipa hieno mies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti