torstai 30. syyskuuta 2010

Vauhdikasta agilityä

Kaunis torstai-ilta kutsui agilityporukan taas kasaan. Rata oli pitkä ja kimurantti, ja me teimme paljon pidempää satsia kuin mitä oli alunperin tarkoitus. Mutta palataan ajassa taaksepäin. Ensin harjoittelimme kolme kertaa keppejä. Menin joka kerta esteen oikeaa puolta, joten vaikeampi puoli jäi taas harjoittelematta. Koira meni pari kertaa tosi hyvin, ja tarvitsi paljon pienemmän avun kepin taakse kuin aiemmin. Se on tainnut nähdä unta esteestä, sillä harjoituskertoja ei sitten viime kerran ole ollut.

Sitten otettiin todellinen haaste: kaarteessa n. viisi estettä, joiden jälkeen valssauksella työntö esteen yli, siirtyminen vieressä olevan esteen taakse (pakkovalssaten?), työntö esteen yli, pari putkea (paljon juoksua), 180 asteen käännös esteelle, 90 asteen kääntö sarjaan hyppy, rengas, hyppy ja hyppy. Oli ihan pakko piirtää kuvakin kiekuroista, jotta myöhemmin voi muistella, mitä tulikaan tehtyä. Piirtäessä tuntui, että eihän tuo nyt niin paha ollut, mutta meidän osaamistasolle se oli iso juttu.



No, arvatenkin juutuimme siihen ensimmäiseen valssiin kaarteen jälkeen, kun minä töppäilin. Koira ylitti kaarteessa esteet hienosti, mutta törmäsi sitten allekirjoittaneeseen, kun olin hitaampana vielä koiran kulkuväylällä. Parilla hiomisella pääsimme kuitenkin eteenpäin ja putkille, jotka menivät kuin vettä valaen. Onneksi ei tarvinnut juosta putken päähän saakka koiran perässä, vaan se osasi kääntyä oikeaan (=vastakkaiseen) suuntaan ja sain vaan kutsua sitä takaa. Sitten tuli taas stoppia mun töppäilyn takia, kun en osannut ohjata oikein sitä 90 asteen käännöstä. Ajauduin aina liian kauas esteiden väliin, ja koira seurasi opastustani liian tarkkaan. Sitä kohtaa mentiin tahkoten pari kertaa ja taas päästiin eteenpäin. Ainoa kerta, jossa jumiteltiin koiran takia oli rengas, josta se meni läpi, kun se oli alempana, mutta kun se nostettiin maxi-korkeuteen, tuli ongelmia. Yksittäisenä liikkeenä rengas menee avustettuna, mutta sarjassa se ei vielä suju.

Välillä teimme radan alkuosaa siten, että kahden esteen sijaan ennen putkea olikin yksi muuri (kuvassa oikealla). Tässä sai taas harjoitella työntöä, mutta koira meni senkin, kun minä osasin avittaa oikein. Tulipa taas lämmin, kun tuunasi kentällä. Muille treenaajille rata oli siis vieläkin pidempi, joten kaikille se oli melkoinen juoksu/vauhtiharjoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti