lauantai 6. marraskuuta 2010

Hallitottiskausi korkattu

Kävimme päivällä metsälenkillä noin asteen lämpötilassa. Maassa näkyi ensimmäisen kerran kuuraa. Metsässä kuului tosi kaukaa koiran haukku, ja mahtoiko kuulua yksi laukauskin. Näimme myös yksinäisen nuotion. Taisi olla metsästäjät liikenteessa kuitenkin, vaikka autoja/miehiä ei näkynyt missään. Rommin kanssa pidettiin hauska frisbee hetki metsäaukiolla. Koira haki mahtavasti lelua, ja otti sitä ilmasta kiinni. On se tarkka kaveri.

Hallitottiskausi on korkattu tänään. Sessio oli menestyksekäs, sillä tykkäsin Rommin tekemisestä koko harjoituksen ajan. Ensin kävimme koko porukalla hallissa koirineen. Kaikki koirat hauskuttivat ohjaajiaan ollessaan niin hyvin kontaktissa, kun kaikkia hieman jänskätti uusi paikka ja uusi seura. Verrattuna vuotta aiempaan Rommi ja ohjaajakin oli varmasti kuitenkin rennompia.

Ekassa omassa satsissa otimme seuraamista ja henkilöryhmää. Treeni tehtiin namipurkkia hyödyntäen, ja se todisti, että me ollaan saatu sillä edistymistä aikaan. Kerran koira vilkaisi kohti purkkia henkilöryhmässä, mutta muuten tsemppasi tosi hienosti. Se teki hienoja käännöksiä, ja oli muutenkin mukavassa vireessä.

Toisessa satsissa otimme ensin liikkeestä istumista. Kaikki kolme ottoa onnistui. Takaa kuului vaan, että hyvä, kun koira jäi istua tapittamaan käskystä. Se oli suuri ylläri, koska emme ole ottaneet jääviä muualla kuin talon päädyssä, ja siinäkin toistoja on varmaan alle kymmenen. Lisäsimme riskiä, ja tein heti perään vielä pari liikkeestä maahanmenoa. Nekin menivät hienosti. Koira teki myös hienoja käännöksiä, vaikka ohjaamiseni oli niissä heikkoa. Yksi täyskäännöskin onnistui koiralta upeasti, vaikka omat askellukset olivat mitä sattuu. Voi että olin ylpeä mun koirakullasta!

Kun ryhmällä oli aikaa ruhtinaallisesti, otimme vielä yhden satsin paikkamakuuta ja leikkiä. Melkein koko ruokasatsikin meni, kun teimme niin paljon kaikkea. Koira oli melko naatti, kun pääsimme kotiin. Ihana Rom, Rom!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti