torstai 30. kesäkuuta 2011

Myöhäistä agilityä

Olin poikkeuksellisesti mukana illan myöhemmässä ryhmässä. Radan reunalla oli kotiväkeä yleisönä. Kenttä oli rakennettu tulevan Agirodun tasoituskentän malliin. Muokkasin siitä meille helpotetun version, josta oli poistettu radan kontaktiesteet. Radalla oli sittenkin vielä:
- kolme hyppyä, joista toinen oli 180 asteen kulmassa ensimmäiseen ja kolmanteen: koira totteli kuitenkin työntöäni keskimmäiselle hypylle hyvin
- kepit: tehtiin "väärältä" puolelta, joten takkusi
- kaksi putkea vastakkain, joista ensimmäiseen mentiin kauimmaisesta aukosta, joten tarvittiin vahvempaa ohjausta
- kaarteessa muuri ja kolme hyppyä, jonka jälkeen ympyrä sulkeutui hyppyyn, josta koira työnnettiin yli. Tämän alkuosa oli vauhdikas, mutta loppua tankattiin kunnolla, koska ympyrä päättyi liikkeeseen, jossa ensin käännettiin yläkroppaa, sitten liikuttiin takaperin, heitettiin koira hypyn yli, käännettiin koiralle selkä, ja koiran piti kiertää siiveke, jonka jälkeen koira otettiin ohjaukseen toiselle puolelle. Suomeksi tämä tarkoittaa, että kohdassa oli liikaa liikkuvia osia.
- lopussa jatkettiin 180 astetta vastakkaiseen suuntaan, jossa oli pitkä etenemissarja: hyppy, pituus ja kaksi hyppyä. Eteenmenossa ei Rommilla ollut nytkään vaikeuksia, vaikka takkusin välillä väärillä käskyillä ja mitä milloinkin.

Tämä rata on luvassa myös ensi kerralla. Hyvä päästä harjoittelemaan sama juttu pari kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti