sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Tokossa ruudun alkeet

Tokossa tehtiin taas vakiosettiä. Mukaan oli tullut uusi uros, mutta se ei häirinnyt Rommia paljoakaan, vaan harjoitus tehtiin paljolti tutuissa merkeissä. Jotain uuttakin pääsi kuitenkin mukaan, koska otin paikkamakuuseen liinan, jolla korjasin Rommin taipumusta kääntyä lonkka-asentoon. Nykäisin hihnasta aina, kun se meni lonkalleen, ja kehuin, kun se korjasi asentonsa. Se hoksasi heti, mitä haluan siltä. Hieno juttu.

Pujottelu suoritettiin sekä koirien välistä että seuraten ruutukartioiden välistä. Jälkimmäinen olikin sitten hankalampaa, kun koirat ovat seuraamisessa tottuneet, että siinä joko kuljetaan suoraan tai sitten käännytään. Tämmöistä täytyy kyllä tehdä enemmän, koska siinä tulee hyvin testattua koiran etäisyys seuraamisessa.

Lopussa tehtiin vielä ruudun alkeet. Kun käytännössä viedään namialusta kartioiden keskelle, ja päästetään koira syömään namit, ei siinä ainakaan meidän koiralla ollut mitään haastetta. Se tietty juoksi hakemaan namit joka kerta. Se, mikä tässä oli hienoa, oli se, että koira malttoi seurata hienosti ennen ruutua tehdyissä sulkeisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti