perjantai 28. elokuuta 2009

Diagnoosi: Tulehdus poikineen

Joskus on vaan tunne, että kaikki ei ole kohdallaan. Nyt kun katsoo aikaa taaksepäin, niin moni asia sai selityksen, kun eilen vietiin poitsun pissanäyte eläinlääkäriin. Saimme kehoituksen tulla tänään verikokeisiin ja ultraan, ja tutkimuksissa löytyi sekä eturauhas- että munuaistulehdus. Ilmeisesti eturauhastulehdus on tullut ensin, josta on seurannut munuaistulehdus. Toisaalta kumpikaan ei näkynyt suoraan pissa- tai verikokeista, joten hyvä, että ultrattiin. Ehkäpä viime viikon oksentelu (yhtenä päivänä) ja seisoskelu kesken lenkin olivat oireita kipuilusta. Koirahan ei ole ollut sairaan oloinen, vaan leikkinyt ja touhunnut kuten normaalistikin, mutta rivien välistä on voinut lukea, että joku ei ole niinkuin pitäisi.

Hoidoksi tuli hormonipistos ja neljän viikon antibioottikuuri. Antibiootti heikentää kuulemma hajuaistia, joten nenätyöskentelyä vaativat lajit ovat tauolla. Samoin rankat treenit ja lenkit. Nyt on vaan katsottava päivä kerrallaan, mihin suuntaan tästä mennään. Kontrolli on kuuden viikon päästä, joten ihan vielä ei ole edes tajunnut, kuinka pitkästä ajasta on oikeasti kyse. Syksy kuluu nyt joka tapauksessa hieman toisin kuin on suunniteltu. Sen siitä saa, kun olin juuri eilen mennyt ääneen lausumaan tavoitteita ensi vuodelle.

1 kommentti:

  1. Voi surku Rommia! Onneksi tuli nyt ilmi, ettei pitempään päässyt muhimaan tulehdukset. Toivottavasti riittää yhdet antibiootit. Halit & pusut Rommille, kyllä se siitä.

    VastaaPoista