lauantai 5. joulukuuta 2009

Eiku vielä yksi pisto

Viimeinen pisto oli liikaa, kun kävimme Niihamassa testaamassa hakukuntoa. Oli hienoa lähteä treeniin, kun koira on ollut tällä viikolla reipas ja on kävellyt mukavasti. Emme oikein tiedä, mikä on saanut positiivisen muutoksen aikaan. Ehkä paprikan ja porkkanan vitamiinit ovat alkaneet purra. ;-) Jos sairastaminen on ollut mystistä, niin sitä on myös paremmat vaiheet.

Keli oli mitä mainioin, n. -2 astetta, pieni tuulenvire pohjoisesta ja maa hieman kuurassa, ei sadetta. Paikka ja suurin osa maalimiehistä oli uusia, joten otettiin helpohko treeni. Alueelle oli tallattu neljä kaistaletta.

Alueelle tultiin taas innolla, mutta ei ihan pahimmalla vedolla - olihan alla jo tunnin lenkki. Ensimmäinen pisto vasemmalle tehtiin oksan risahduksella ("koputus"). Rommi lähti innolla viiteenkymppiin ja tuli kuulemma maalimiehelle melkein suoraan syliin. Maalimies toi komeasti pojan takaisin keskilinjalle, ja saattonakki hävisi vauhdilla.

Toinen pisto oikealle oli noin 30 metriä. Jälleen mentiin nopeasti maalimiehelle. Kun mm palkkasi koiraa, menin paikalle. Kun koira oli nauttinut kostutetut nappulat ja vähän nakkia, kutsuin koiran luo, kytkin sen ja poistuimme keskilinjaa kohti. Matkalla selvittelin solmussa ollutta nailonhihnaa, ja hämmästyksekseni koira malttoi odottaa sen hetken hienosti. Kolmas pisto oli samanlainen kuin toinen, mutta vasemmalle.

Neljäs pisto oli taas valmis oikealle. Mm oli tiheän kuusikon takana. Hyvä paikka siis. Koira ei saanut kuitenkaan heti hajua, vaan teki laajan kaarroksen vasemmalla, tuli kohti keskilinjaa, ylitti sen ja haahuili missä sattuu. Kutsuin luokse, mutta ei mitään vaikutusta. Koira lähti työskentelemään takaisin kohti kuusikkoa. Se tuntui saavan hajun, mutta ei lähtenyt lävistämään kuusikkoa, vaan kiersi sen ympäri. Hetken päästä tultiin maalimiehen kanssa takaisin linjalle. Otin vielä luoksetulon maalimiehen palatessa linjalle.

Sen verran väsynyt koira oli uurastuksesta, että päästäessäni sen vapaalle, se ei juurikaan lähtenyt pomppimaan pitkin mättäitä. Hyvä treeni. Jatkossa keskiössä hallinta ja suorat pistot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti