sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Nöyryyttävä tottistreeni

Hallitreeni oli vuorossa. Yhteistreenissä otimme sivulletuloja ja yhden maahanmenon. Sivulletulot sujuivat mukavasti, vaikka joka puolella hääri koirakoita. Sukkuloimme koirien välissä ja vaihdoimme paikkaa muutaman kerran. Koira pysytteli riittävällä etäisyydellä "täällä" käskyllä, jota oli hyvä treenata häiriössä, kun menimme hallin poikki suuntaan jos toiseenkin. Olin tosi tyytyväinen koiraan tässä vaiheessa, kun se ei nostanut meteliä kenellekään.

Yksityistreenissä otimme seuraamista. Ensimmäisellä jaksolla koitimme ensimmäistä kertaa seuraamista pidempään ilman imutusta. Eihän siitä mitään tullut. Koira ei tiennyt yhtään mitä pitää tehdä, ja minä tein kommenttien perusteella kaikki mahdolliset virheet: kävely on liian hidasta, hartiat ovat kyyryssä, vasen käsi ei liiku ja palkkaus myöhässä. Etenemme kuulemma harjoittelussa liian hitaasti, ja tavoitteeni eivät ole realistisia. Koitimme huseerata jotain myös henkilöryhmässä yhtä huonolla menestyksellä.

Toisella jaksolla meille oli tehty valmiiksi henkilöistä neliö, jota kiersimme seuraamista jäljitellen. Tarkoituksena oli tehdä kirpakoita käännöksiä, joista pari taisi jotenkuten onnistuakin. Silloin tällöin koira haki ilmeisesti oikean kontaktin, koska käskettiin palkata. Kun kehuin koiraa ja liikuin nopeasti ruudusta poispäin, koira ilmeisesti seurasi miltei paremmin kuin varsinaisessa liikkeessä. Se nosteli etutassujaan korkealle eteen vähän niin kuin kouluratsastuksen passagessa. Näytti kuulemma hyvältä, mutta valitettavasti kouluratsastuksen käyntilajeista ei taida saada tottiksessa pisteitä.

Pitäisiköhän laittaa tottis kokonaan tauolle tai palata areenoille, kun osataan jotakin, ja liikkeet on hiottu jossain muualla harjoittelemalla kuntoon. Mietteissä on se, pitäisikö laittaa oikeasti pillit pussiin muutenkin hankalan syksyn jälkeen. Toivoimme ehkä turhaan, että voisimme aloittaa alusta kolmen kuukauden tauon jälkeen. Omasta mielestäni olimme edenneet jatkuvasti pienin askelin eteenpäin, ja se olisi riittänyt minulle.

Illalla tehty noutotreeni piristi hieman. Ensin haettiin kasa leluja ja harjoiteltiin luovutusta. Sitten motskari maahan minun ja koiran väliin ja siitä tuonteja. Ne menivät hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti