keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Kesän ensimmäinen hakutreeni

Hakuporukkamme on ollut talvitauolla ja aloitti nyt kesän tultua (Heh, heh, lunta on noin metri) treenit maastossa. Ensimmäinen treeni pidettiin tutussa paikassa betonitehtaalla. Lunta tuprutti vähän, kun jo kirkastunut iltasää näytti noin viittä astetta. Roo sai hyvän lenkin alle, ja treenasi porukan viimeisenä. Se oli kiertänyt itsensä jo aivan kierroksille odottaessaan autossa ja vinkui luvattoman paljon. Sain onneksi valmistella sitä hetken aikaa, ja tein tottisjuttuja odottaessa. Se helpotti vähän, mutta alueelle mentiin silti nelivedolla. Käskyt kuuluivat kuuroille korville, ja jouduin tosissani auraamaan, jotta en olisi mennyt vedossa mukana.

Hämmästyksekseni ensimmäinen pisto oikealle meni hyvin. Koira tuli sivulle korrektisti, ja odotti lähtölupaa sen enempää vinkumatta. Maalimies löytyi lyhyen etsinnän jälkeen ja hain koiran pois. Seurautin koiraa hetken matkaa ja kytkin sen sitten, kun lähestyttiin toista maalimiestä.

Toisella maalimiehellä lähtö oli taas hyvä. Maalimies oli lähellä tehtaan seinää, joten haju ilmeisesti leijaili siinä edestakaisin. Koira etsi taas hetken, löysi maalimiehen, ja taas hain sen pois. Maalimies kehui, että koira ottaa namit nätisti suuhun ja että sillä on lämmin kieli. ;-)

Kolmatta maalimiestä lähestyessä en kytkenyt koiraa lainkaan, vaan käskin sen seurailla vieressä. Olin sata varma, että se karkaa lapasesta, mutta sepä tulikin nätisti. Yhden kerran jouduin vähän tokaisemaan, että se odottaisi, kun sillä oli selvästi kiire maalimiehelle, mutta silti se malttoi kulkea mukanani. Lähetys oikealle ja koira meni taas tuhatta ja sataa maalimiehelle. Lopussa se sai jopa leikkiä maalimiehen hanskalla. Se tarttui siihen ihan sikana. Se kokeili myös omaa uutta patukkaansa ja ne saivat kyytiä ja roikutusnarut katkottiin mennen tullen. No, sitä saa, mitä tilaa.

Olisi pitänyt ottaa enemmän uusia piiloja, kun koiralla on ollut taipumus jäljestää piiloille. Tänään se seurasi selviä reittejä piiloille sekä ensimmäisellä että kolmannella piilolla, kun se pääsi radalle viimeisenä. Täytyy yrittää taas muistaa tämä homma tulevilla kerroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti