tiistai 2. maaliskuuta 2010

Tiistaitottista

Vuorossa hallitottis. Alle vajaan parin kilometrin lenkki pirteässä kevätsäässä. Kokeiluun pääsi myös uusi kevythäkki, jolle olisi ollut jo monta kertaa tarvetta. Nyt se on siinä, valmiina tuleviin halli- ja leirikoitoksiin.

Alkuun noudon pitoharjoituksia motskarilla. Kouluttaja naksautteli hyviä pitoja juuri ennen kuin pyysin kapulaa "irti". Se oli hyvä harjoitus. Muutama kerta kokeiltiin myös nostoja, mutta tänään ne eivät ottaneet sujuakseen. Kerran piti jopa jäädä järsimään kapulan narupintaa. Sain myös hyvän vinkin olla katsomatta koiraa silmiin irrotuksessa.

Toisessa satsissa otettiin seuraamista ringissä siten, että keskellä pidettiin namikuppia, johon koira vapautettiin, kun se seurasi hyvin. Kokeilimme hommaa molempiin suuntiin. Ympyrä sujui jollainlailla, mutta terävämmät käännökset eivät olleet kummoisia. Kulmissa kontakti höllääntyi, mutta palasi käännöksen jälkeen. Koira yritti alkaa oikoa kupille, joten hieman piti toppuutella. Näitä pitää siis treenata lisää. Kun saatiin kulmassa hyvä kontakti, palkka ja lopetus.

Väliajoilla tuli koitettua taas muutamia asennonvaihtoja sekä paikkamakuuta. Kävin käännähtämässä piilossa A-esteeen takana, kun poitsu oli paikkamakuussa. Rommi malttoi odottaa hienosti. Myös hallin läpimenot menivät juuston avulla tällä kertaa hienosti. Pari kertaa kumahdettiin, mutta muuten meni hyvin. Oli varmasti parhaat eteisaulan läpimenot tänään. ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti