perjantai 7. toukokuuta 2010

Hakupoikaa ujostuttaa

Hakutreeni Pirkkalassa pidettiin jälleen koiralle uudessa paikassa. Yksi kolmesta maalimiehestäkin oli uusi. Alue oli selkeä, joten siellä oli hyvä ottaa myös luoksetuloja, joita mahdutin ohjelmaan kaksi.

Ensin äänenavaus, joka meni ok. Ensimmäisellä valmiilla maalimiehellä ujosteltiin alussa haukkumista, mutta jonkinlainen ääni saatiin sitten aikaan. Menin puoleen väliin vastaan, ja otin luoksetulon. Roo tuli vauhdilla ja jäi viereen odottamaan palkkaa.

Sitten edettiin alueella. Maalimies vasemmalla oli vieras. Sitä piti etsiä hartaasti. Koira löysi kyllä ison kiven, jonka juurella maalimies oli, mutta haju kulkeutui ilmeisesti kiven toiseen päähän. Koira kiipesi kerta toisensa jälkeen kiven päälle, hyppää alas ja kiertää kiven osittain. Sitten taas kiipeäminen päälle jne. Väsytti itsensä siinä touhussa, joten ei ihme, kun maalimies kommentoi, että koirulin piti levähtää ennen ilmaisua.

Kolmas maalimies oli metsätien toisella puolella. Rommi ei hämääntynyt siitä, mutta etsiskeli silti maalimiestä pitkään. Maalimies oli eksynyt alueelle, jota ei oltu tallattu, joten siksi oli ehkä pieniä vaikeuksia. Haukku tuli silti melko pian.

Olin tosi tyytyväinen vireeseen, luoksetuloihin ja lähetyksiin. Harmi, että koira väsytti itsensä turhalla etsinnällä. Harmi myös, että haukku ei lähtenyt yhtä reippaasti kuin aiemmin samalla viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti