keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Lisää pohdittavaa

Koska Rommi on oireillut kipua epämääräisesti on-off pääsiäisestä lähtien, menimme taas eläinlääkäriin, koska viimeksi määrätty glukosamiinikaan ei poistanut oireita. Pissanäyte oli ihan normaali: ei verta, ei leukosyyttejä, ph normaali. Virtsarakon seinämät näyttävät normaaleilta, mutta virtsanjohtimet ovat laajentuneet. Muutos jatkui myös hyvin pitkälle munuaisia kohti. Eläinlääkärin mukaan rakon muutokset eivät selitä oireita.

Koska vaivat ovat jatkuneet pitkään, ajoittain on verivirtsaisuutta ja johtimet ovat laajentuneet, nämä yhdessä viittaavat munuaistason ongelmaan (esim. kroonisen munuaisaltaan tulehdus eli pyelonefriitti). Koska esiintyy usein vain toisessa munuaisessa ja toinen munuainen kompensoi toista, ovat oireet usein epämääräiset ja labratulokset epäselvät. Näinhän meillä on koko ajan ollut.

Eläinlääkärin summa summarum tältä päivältä on, että "asia kannattaa selvittää perinpohjin". Tutkimuksia jatketaan, kun edellisestä antibiootista on kulunut vähintään 3 viikkoa. Näillä näkymin jatkotutkimuksia tehdään 7.6. Tässä saa taas jännittää monta viikkoa. Toki käsky kävi elellä muuten normaalisti. Nyt saakin pohdiskella, mihin sovituista aktiviteeteista osallistumme ja mitkä jätetään väliin.

Myöh. huom. Tutkin myöhemmin munuaisvaivan oireita, joista tyypillisimmät eivät näytä kuitenkaan täsmäävän meille ollenkaan. Jos oireina ovat ruokahaluttomuus, lisääntynyt juominen ja väsymys, niin meillä näistä on vain tuota viimeistä. Rommi syö paljon, juo vähän ja on nyt vain apaattisen ja väsyneen oloinen sekä on ajoittain haluton liikkumaan. Etukäteen on mahdotonta ennustaa, käveleekö koira lenkkinsä kunnolla vai stoppaako jo 20 metrin päässä ulko-ovesta. No, on taas mentävä päivä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti