maanantai 3. toukokuuta 2010

Vauhti riittää jälleen

Rommi pääsi tänään maastoon metsäpoluilla, joilla oli alkuun ruuhkaa. Yksi pariskunta meni meistä ohi ja yksi juoksija tuli vastaan. Rommin oli vaikea käsittää, että pariskunnan perään ei tarvitse lähteä. Nyt ei olla hakumetsässä. Kävimme laavulla, jossa oli eväitään nauttimassa lapsiperhe. Koira käyttäytyi tosi nätisti. Se ei uskaltautunut tervehtimään ihmisiä vasta kun pienen tauon jälkeen. Roo sai pienen rieskanpalan ja siinäkin meidän ahne possu ujosteli. Kun mitään ihmeellistä ei tapahtunut, koira laittoi maate selkäni taakse. Hyvä niin.

Pitkähkön maastolenkin jälkeen mentiin lennosta tottistelemaan. Mielessä oli edellisillan hyytyminen haussa, mutta tottis on tietysti kevyempi laji ja suoritus meidän kohdalla vielä kestoltaan vaatimaton. Koira sai vajaan tunnin taukoa ja lepäsi autossa hetken.

Otimme tuntemattoman ruohokentän laidalla riskin ja menimme suoraan "ilmoittautumiseen". Koira istui kauniisti sivulla, otimme muutaman askeleen seuraamista kohti tuomaria ja ilmoittauduimme. Koira oli kauniisti kättelyä myöden. Hyvä, Rommi! Myös jatkon seuraamiset ja sivulletulot olivat kohtuullisia. Vire nousi kuitenkin riittäväksi vasta pienen namisaalistuksen jälkeen.

Toisessa satsissa henkilöryhmää ja yksi kahdeksikko kahden henkilön ympäri. Kahdeksikossa tehtiin kolme pysähdystä, jotka kaikki menivät hienosti. Rommi rokkaa! Seuraaminen taas ihan hyvää meille. Taidetaan uskaltaa ihmisten ilmoille toisenkin kerran tänä kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti