perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hyvässä hakutreenissä myös tyhjää

Hakutreeni oli vaihteeksi uudella alueella, jossa oli hienoja maaston muutoksia: syvyyssuunnassa tuli muutos metsästä pelloksi ja metsästä kallioksi. Lähestyminen oli tällä kertaa suhteellisen asiallinen. Äänenavauksessa oli ensin joka toinen haukku vingahdus ja joka toinen haukku kunnon haukku. Parin yrityksen jälkeen ääni aukesi kunnolla.

Kaksi ensimmäistä maalimiestä näyttäytyi koiralle oikealla ja vasemmalla. Koira merkkasi hyvin molemmat. Poistuin hetkeksi alueelta, ja varmistin, että ensimmäinen maalimies tuli pois haamuilemasta, koska siitä tehtiin tyhjä. Sitten palasin alueelle, ja lähetin koiran tyhjälle. Se kaarsi ensin metsän kohdalla vasemmalle, meinasi jäädä jumiin metsän reunaan, mutta ylitti sitten ojan ja meni pellolle. Sitten se kaarsi mahdottoman kauas oikealle, selvästi alueen yli. Huusin sitä takaisin. Se lähti tulemaan, palasi hajustetulle alueelle, ja kiersi puukasan, jonka takaa haamuileva maalimies oli mennyt. Hyvä niin. Tyhjä onnistui, vaikka se olikin kaukana kauniista laatikosta.

Toinen maalimies on sillä aikaa edennyt syvemmälle alueella. Koira teki löydön, ilmaisu oli hyvä, ja maalimies saatteli koiraa takaisin kohti keskilinjaa, jolla olin edennyt jonkin matkaa. Otin koiran luo ja tartuin sitä kaulapannasta, vaikka olisin aivan hyvin voinut seurauttaa sitä linjalla. Kolmas maalimies odotti huutoani, ja lähti etenemään alueella tiuhassa risukossa, kun huusin "ukko". Koira merkkasi äänet, ja lähti etenemään hyvin. Ilmaisu oli jälleen hyvä, ja palkka ilmeisesti riittävä, kun koira ja maalimies tulivat yhdessä näkyviin. Otin taas koiran luo, etenin vielä alueella, ja lähetin ihan lopusta koiran vielä neljännelle maalimiehelle. Koira saikin pitkän haukun, kun rämmin kohti ääntä. Maalimies onneksi palkkasi jo ennen kuin ehdin aivan viereen. Siellä vielä hetki hengailtiin, ja varsin onnistunut treeni oli ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti