perjantai 8. huhtikuuta 2011

Ryhmätoko hallissa

Perjantai-illan ratoksi oli vuorossa ryhmätokoa hallissa oudossa porukassa. Treeni meni kokonaisuutena juuri niin kuin ajattelin: meidän äijälle on tässä vaiheessa liikaa se, että samassa tilassa puuhaa iso määrä muita koiria, ja pitäisi muka keskittyä siihen omaan tekemiseen.

Treenin rohkaisevin osuus oli paikkamakuu isossa rivissä, jossa Rommi oli keskellä. En mennyt siitä kauaksi. Saimme periaatteessa onnistuneen suorituksen kokonaisuudessaan siihen saakka, kunnes ohjaaja käski palata koiran luo, vaikkakin kävin kerran korjaamassa koiran asennon lonkka-asennosta kunnon paikkamakuu asentoon. Koira sai myös välipalkkaa, jonka jälkeen uskalsin ottaa siihen vähän enemmän etäisyyttä, kun se toimi niin hienosti.

Pujottelu ringissä olikin sitten toinen tarina, sillä siinä piti kerran äristä koiraparille ohi mennessä. Koira piti palauttaa ruotuun, ja jatkoimme edelleen harjoitusta. Loppu menikin "oikein" välirähinästä huolimatta. Harmittaa aina, kun muiden treeni menee pilalle meidän äijän takia. En ottanut pujottelua käskyn alla, koska en luota koiraan niin paljoa, mutta palkkailin sitä kontaktista.

Treenissä tuli paljon perusasento- ja seuraamisharjoitusta. Perusasentoa emme yleensä hinkkaa tässä määrin, joten taisi tulla tarpeeseen, kun koira mieluummin tarjosi mammimista ja muuta kontaktia perusasennon sijaan.

Lopussa tein vielä luoksetulon, josta en ollut ollenkaan varma. Koira oli jo väsyneen ja ärtyneen oloinen, joten en tiennyt, mihin päin se singahtaa, kun jätän sen istumaan. Jättäydyin tarkoituksella porukan loppuun, jolloin osa jengistä ehti jo mennä ulos, ja käänsin vielä luoksetulon suunnankin turvallisemmille vesille, kun aiemmassa suunnassa pienehkö koira haukkui taukoamatta. Koira tuli kuitenkin luo vauhdilla, ja vapautin sen lelulle ilman loppuasentoa. Lelukin tuntui taas maistuvan.

(Hinkkasimme joku ilta luoksetulon loppuasentoa kotona, ja se ei ollut siellä päinkään, joten en yhdistä sitä liikkeeseen vielä. Uh, näitä hommia riittää.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti