sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Onnellista aussieta leipomassa

Sitähän sanotaan, että väsynyt aussie on onnellinen aussie. Tänään veivattiin onnellista aussieta peräti kahden treenin voimin, ja kovat treenit niistä tulikin.

Majan radalla 100 metristä eteenpäin oli kaavalltu kolmea maalimiestä. Kaksi ensimmäistä maalimiestä oli piiloissa, eka ummessa ja toinen avossa. Umpipiilo oli vaikea ja koira palasi etsintäreissultaan tyhjin käsin. Se oli käynyt piilolla, mutta ei joko saanut hajua tai empi piiloa. Jouduin viemään sen puoleen väliin ennen kuin päästiin ilmaisuun. Koira nosti yläkroppansa piilon päälle, ja haukkui siinä vimmatusti. Avopiilolla haukku irtosi paremmin.

Kolmas pisto olikin sitten tyhjä, mutta kommunikaatiokatkoksen vuoksi en tiennyt tarkkaan mihin se oli tehty. Lähetin koiran oikeasta paikasta, mutta otin sen pois ihan väärästä paikasta. Lähetin koiraa neljännelle pistolle piilolle, ja ajattelin, että ottipas se nokkiinsa tyhjästä, kun se ei meinannut mennä millään perille. Painostin sitä kohti piiloa pitkän aikaa, ja vasta ihan piilon vieressä mulle valkeni, että maalimies ei ollut siellä mihin hänet tarkoitin. Onneksi näitä sattuu harvoin. Palasin keskilinjalle ylimääräisen porukan luo, ja neuvottelimme hetken, mitä tehdään seuraavaksi.

Otimme ääniavulla yhden piston vastakkaiselle puolelle, ja hei-huutooni kuului vastaus myös jostain kaukaa. Nostimme ylimääräisen maalimiehen numero kolme ja suuntasimme vielä neljännelle maalimiehelle, joka löytyi 100 metriä tarkoittamaani paikkaa edempää. Olin kysynyt, saatiinko mun treenisuunnitelmasta selvää, ja vastaus oli tietty, että "joo". Siinä vaiheessa ei kellot soittaneet, että olimme kuitenkin siitä eri käsityksessä. Ensi kerralla teen tarkemman piirroksen, ja varmistan paremmin, että ohjeet on ymmärretty. Kesä on vasta alussa, ja uuden ryhmän termit hioutuvat yhteiseksi vasta ajan kanssa.

Koira oli aika poikki vaikean treenin jälkeen. Illalla kävimme palauttelemassa tokotreenissä, josta ei jäänyt mitään ihmeellistä mieleen. Uutta oli se, että teimme parin askeleen seuraamissiirtoja eri suuntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti